HOORAY! 1 JAAR ACOL!

DSC_0076-1hartjesslingerGuess what? Deze week bestaat A Cup of Life één jaar! En wauw, wat is dat jaar snel gegaan!  Sounds cheesy huh? Maar ik meen het echt! Wat een jaar. Als ik terugkijk is er al weer zoveel veranderd, dat het mij leuk lijkt om vandaag even terug te blikken!A Cup of lIfeHet begon allemaal in 2013, het geweldige jaar waarin ik trouwde met Hans! Het was een práchtige dag met hele mooie herinneringen!  In aanloop naar de bruiloft heb ik een jaar lang alleen maar geknutseld. Súper fun! Het kwam niet eens in mij op om dingen te kopen, want alles zag er zoveel mooier en leuker uit als je het zelf maakte! Al snel werden alle wedding-DIY’s mijn fulltime baan (naast mijn studie). Na de bruiloft was het plotseling in één keer klaar, er waren geen DIY’s meer nodig. Ondanks dat ik het geweldig leuk had op mijn huwelijksreis, was ik ergens ook een beetje sip. Geen diy’s meer.. Tegelijkertijd zaten we ook nog eens in een regenachtige Zuid-Frankrijk en zo kwam het uiteindelijk dat we avond-aan-avond in de Mc Donalds, waar we internet hadden, (romantisch hè!) plannen maakten voor mijn site. (We zijn na een tijdje door gereden naar Parijs waar we prachtig weer hadden en alsnog de échte huwelijksreis hadden waar we van droomde. (zonder mc Donals en site-plannen!;-)) Al snel nadat ik thuis kwam begon ik het schrijven van artikelen en voordat ik het wist stond de site online!

a cup of life

a c up of life

Het begon met deze layouts! Ik denk dat vele van jullie deze niet meer kennen, want deze heeft echt maar heel kort online gestaan. Misschien maar beter ook!;-)

Screen-Shot-2013-08-11-at-11.00.25-PM-640x342Twee weken later kreeg mijn site alweer een nieuw design, en dat begon echt ergens op te lijken! Dit paste een stuk beter bij mij, en mijn site! Een veel opgeruimder en schoner uiterlijk. Deze layout heb ik nog een beetje aangepast, maar heb ik een groot deel van het jaar zo gehouden.

DSC_1741

DSC_0585

DSC_0824DSC_1571-11Dit waren de blogposts uit de eerste weken. Ik was nog heel erg zoekend zoals je ziet! Wat voor stijl foto’s, welke lettertypes, indeling van de post enz.  1-61-2In december reisde ik samen met Hans naar Ghana om een documentaire te maken! Wat een gave en avontuurlijke reis! De eerste week voelde als overleven; wennen aan de cultuur, het land, de mensen, de onveiligheid, maar vooral de hitte. De week daarna genoten we echt van het land, leerden we heel veel en bezochten we het eerste dorpje (letterlijk in the middle of nowhere) voor onze documentaire. Helaas liep ik daar het salmonellabacterie op en lag ik een paar dagen daarna doodziek in het ziekenhuis. Na een paar dagen ziekenhuis vloog ik veel vroeger dan gepland naar huis, op aanraden van de dokters. Thuis aansterken..  Op dat moment merkte ik pas hoe gehecht ik al aan jullie was, en hoe dat blijkbaar ook al wederzijds was; ik kreeg hele lieve en versterkende comments op mijn blogpost hierover. Zo lief, en gek tegelijkertijd, dat jullie zulke lieve en betrokken woorden naar iemand kunnen schrijven die je nog nooit in het echt hebt gezien. Toen pas begon ik te merken hoe je een band kunt opbouwen met mensen die je eigenlijk alleen online kent, en wauw, wat een wereldje! Ik wil hier niet meer weg dacht ik toen. :) Screen-Shot-2014-03-20-at-23.27.30-640x360Ondertussen was ik achter de schermen samen met een ontwerper en Hans druk aan de slag met de nieuwe, huidige layout van A Cup of Life. Hoewel het oude layout prima was, beperkte het mij nog teveel. Ik wilde meer overzicht, meer categorieën en vooral een makkelijk te navigeren website. Daarnaast wilde ik uitstralen dat ik écht serieus bezig ben deze hobby, ik niet zomaar een eendagsvlieg ben, en ik hier echt ben om te blijven! Ik vind het veel te leuk! Langzamerhand kwamen er ook af en toe wat adverteerders, en daar was ik stiekem heel blij mee. Ik ben puur voor de hobby begonnen, maar ik merkte al gauw dat het wel een dure hobby is. Alle materialen die ik wekelijks nodig heb kosten best wel wat, en soms moe(s)t ik daarin keuzes maken wat wel en niet kan. Daarnaast stak (en steek) ik qua tijd een fulltime baan in deze blog, waardoor een baan erbij eigenlijk onmogelijk is. Nu er zo af en toe een bedrijf naar mij toe kwam, had ik de mogelijkheid wat grotere en andere DIY’s te doen, kon ik meer tijd investeren in de blog én het belangrijkste: ik kon nog serieuzer met ACOL aan de slag. Ik ging meer ritme creëren in mijn site en hield iets meer de statistieken in de gaten. IMG_4291Ondertussen leerde ik heel veel op het gebied van fotografie en filmen, en na jaren freelance allerlei klusjes te hebben gedaan, durfden Hans en ik de stap te zetten il est elle op te richten. Helemaal gefocust op het filmen van bruiloften. Dit jaar filmden we onze eerste bruiloften onder die naam, en dat was waanzinnig mooi om te mogen doen! Wat een uitdaging om de liefde van twee personen zo goed en mooi mogelijk op beeld te krijgen.
a cup of lifeBegin/half juni kwam dit moment. Wauw! Wat ontzettend gaaf! Een bevestiging dat mensen iets in mijn site zien en het de moeite waard vinden om terug te blijven komen! DSC_8820-1Het afgelopen eerste jaar stond voor mij erg in het teken van mijn draai vinden en veel (veel!) leren. Ik ben heel blij een layout te hebben gevonden die zo goed past en waar ik mij lekker bij voel, dat ik veel heb kunnen leren op het gebied van fotografie (iehh, de eerste foto’s, haha!) en dat ik beter weet hoe ik een artikel aanpak.  Ik weet nog helemaal niet wat deze site mij gaat brengen en dat maakt mij ook eigenlijk helemaal niets uit. Als ik kijk naar afgelopen jaar, dan kijk ik echt terug op een jaar met zóveel plezier! Dan maakt het mij niet uit hoe het verder gaat, als ik dit maar mag blijven doen. :)  Ik heb zoveel mooie dingen mogen beleven, samen met jullie. En ik ben onwijs dankbaar dat ik elke dag mag bloggen, dat jullie elke dag maar weer terug blijven komen. Dat is het grootste compliment. Ik heb veel geleerd, van mijzelf, van de blog, maar vooral van jullie. Jullie reacties en tips zijn geweldig. Met alle plezier blijf ik bloggen, groeien en leren! Ik wilde zeggen ‘proost op nog een jaar’. Maar nee, ‘proost op nog heel veel jaren’!
Veel liefs!  Shifra

Comments

 1. Wat grappig dat je ons meeneemt in dat eerste jaar. Ik volgde je niet vanaf het begin en kreeg nu toch eventjes de kans om de ACOL van een jaar geleden te bekijken. Je bent supergoed bezig shifra, doe zo voort!

 2. Leuk die terugblik en wat een verschil dan toch al met een jaar geleden! Super om te zien. Ook voor jezelf denk ik. Gefeliciteerd met je eerste blogjaar!

 3. Wat is dit artikel leuk! Leuk om een kijkje te krijgen in je eerste jaar, de artikelen (foto’s) die je toen maakte en de lat out die je toen had en nog vaak veranderde. Ik volg je zelf niet sinds het begin maar ik vind het, zoals ook eerder gereageerd is, super leuk om een beeld te hebben hoe het er toen uit zag! Happy blog birthday:)

 4. Lianne

  GEFELICITEERD! Heerlijk om te lezen dat je er zoveel plezier in hebt. Op naar jaar twee!

 5. Gefeliciteerd met je blogverjaardag:) dat er nog maar vele jaren mogen volgen haha!

  Ik ben er niet vanaf het begin bij dus vond dit heel erg leuk om te zien, tof overzicht heb je er zo van gemaakt!

 6. Wow! Ik wist niet dat je nog maar een jaar bestond (net zolang als wij, hihi)! Ontzettend leuk idee om zo’n overzicht te maken, ook voor jezelf. Op naar een tweede jaar vol DIY plezier!

  • Shifra

   Ha, wat leuk! Dan vieren we eigenlijk beide een beetje een feestje! :) Maar jouw site is natuurlijk eigenlijk elke dag al een feestje (met zo’n vrolijke layout!). Jij dan ook heel veel plezier en succes komend jaar! Op naar nog heel veel jaren! ;-)

 7. Congrats liefie!

  (sorry dat ik bijna niet meer comment! ik lees al je posts, maar het ontbreekt me vaak de tijd om elke blog netjes te commenten. maar ik lees!)

  • Shifra

   Awh, dankjewel lieve Nena! En ja, ik mis je in de comments! Haha! Maar ik ken het. Hoeveel blogs ik wel niet lees zonder te commenten… oeps!

 8. Gefeliciteerd met je blog verjaardag :)! Leuk om te zien hoe je begonnen bent. Je ziet zo maar weer hoe snel een nieuwe layout went.

 9. Ik hoop dat je nog heel lang door blijft bloggen, je blog is zo leuk. Grappig om alles zo terug te lezen!
  Liefs

 10. Luna

  Wat, alweer een jaar?! Zo, dat had ik niet zien aankomen ;-) Ik volg je volgens mij twee maanden nadat je je blog hebt opgericht en ik moet zeggen dat ik jou blog van het begin af aan heel professioneel heb gevonden. Misschien komt het doordat je journalistiek hebt gestudeerd? Ik weet het niet, maar je hebt goede en leuke artikelen, je hebt een ontzettend aanstekelijk enthousiasme en je site ziet er vanaf het begin af aan al erg mooi uit. Vooral dat laatste maakt denk ik dat ik erg verbaasd was om te zien dat je, toen ik je site vond, nog maar 6 of 7 blogs online had? Nou ja, het kunnen er ook wat meer zijn, maar ergens in die buurt. Ik vind niet dat je van jezelf hoeft te zeggen dat je foto’s aan het begin niet zo mooi waren, om wat ik hiervoor al noemde, je site leek van het begin af aan erg professioneel dus ook de foto’s. Wel mag je trots zijn op het feit dat je foto’s nog beter zijn geworden, natuurlijk! Ik lees bijna al je blogs en kijk bijna al je filmpjes en hoop dat nog vele jaren te mogen doen! Op naar de twee jaar :)

  • Shifra

   Echt? Wat gaaf! Ik had niet verwacht dat er nog mensen tussen zouden zitten van het begin! Wat cool. :) En ja, ik heb zelf wel heel veel aan mijn journalistieke achtergrond! Ik heb veel geleerd tijdens mijn studie over internetjournalistiek, het opzetten van een website, maar ook hoe je teksten schrijft, hoe je ze opbouwt, de stijl, de spelling enz. Een hele lieve comment, dankjewel Luna! Heel leuk en lief om te lezen dat je zo enthousiast bent. :)

 11. Lianne

  Wauw, wat een jaar, gefeliciteerd! Goed te horen dat je nog lang niet van plan bent om te stoppen. Veel te leuk om elke dag weer een nieuwe post te lezen :-)

  • Shifra

   Time flies indeed! Ook als ik inderdaad zie wat er allemaal weer verandert is! Het was ook een hele goede terugblik en reminder voor mezelf!

 12. Mijn eerste gedachte was huh, zo kort pas? Gefeliciteerd met je eerste jubileum in ieder geval! Dat er nog maar vele mogen volgen! Leuk overzicht ook :-)

  Groetjes,
  Karima

 13. Just Femz

  Een jaar pas?

  Ik had verwacht dat je al tijden bezig zou zijn met jouw blog. Ik vind de innovativiteit en authenticiteit er vanaf stralen. Elke dag lees ik met plezier wat jij online zet.

  Het feit dat ik niet kan thuisbrengen dat jij dit pas een jaar doet is denk ik wel het grootste compliment wat ik kan geven.

  Keep up the good work! :)

  • Shifra

   Dankjewel voor al je complimenten! Ik ben blij dat je me zoveel plezier mijn blog leest! :) X

 14. Aaah, gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag! Superleuk. Ik volg je al een hele tijd, pas sinds kort ook Il est Elle via Facebook (je weet maar nooit haha), erg leuk om je blog te lezen. En dank je wel nog voor die kussens van Fest Amsterdam, ze zijn zó leuk! Nog heel veel blogjaren toegewenst. X

  • Shifra

   Ha, wat leuk! Stiekem gewoon een keer ‘il est elle’ hinten naar Jeroen.. ;-)
   Wat fijn dat je nog zo geniet van de kussen van Fest Amsterdam, ze waren en zijn je heel gegund! Liefs! X

 15. Floor

  Gefeliciteerd! Ik vind het átijd heel leuk om je vlogs te bekijken. Je bent namelijk zo vrolijk en actief :) Maar ook je recepten zien er altijd zó lekker uit op de foto’s! Liefs

 16. Anoushka

  Hiep, Hiep, Hoera !!! Gefeliciteerd.. met je eerste Site Jubileum.. Je eerste pas??. dat had ik niet verwacht!! Ik heb je pas net ontdekt maar vind jou (jullie) en de site GEWELIDIG.. Dat het nog maar lang mag voort bestaan!! x

 17. Marjolein

  Ohh. Nu voel ik me heel cool, ik kan me de oudste lay-out nog herinneren! Ik denk dat ik elk artikel op ACOL heb gelezen, want ik weet nog dat toen ik de blog ontdekte dat ik dacht: “Oh, wat jammer nog maar een paar pagina’s met blogs. Ik wou dat het er zoveel meer waren!” En sindsdien check ik bijna elke dag even! Het hoort bij mijn bloglees-routine haha.

  Ik vind je positieve manier van schrijven en de manier waarop je met je lezers/lezeressen omgaat super! Ook dat nu je vlogt laat zien waarom je iets doet en hoe je er echt over denkt. Je komt zo ontzettend eerlijk over! En dat is wat ik het meest waardeer :) Daarbij is het voor mij makkelijker om een soort gelijkenis te maken tussen het leven dat jij vlogt, en mijn eigen leven. Dat vind ik moeilijker op de grotere blogs, alles moet vaak beter, nieuwer, groter en duurder –voor mijn gevoel in elk geval- uit eten is al niet meer luxe, maar dagelijks. A cup of life is als een soort oase tussen de commerciëlere blogs. Ik hoop dat je dat door de tijd heen vast kan houden! Want ik gun je, je succes enorm! Als ik al die reactie’s zie voel ik me stiekem ook een beetje trots, want: “Ik was er bij, die eerste weken!”

  Keep on bloggin’ Shifra! :)

  • Shifra

   Wauw, wauw, wauw! Wát COOL dat de oudste lay-out nog kent! En wat een eer dat ik bij je bloglees-routine hoor! Ik hoop daar altijd op, zoals ik mijn blog heb die elke dag check, dat ik bij sommige mensen ook één van hen ben!
   En wat een grote complimenten geef, dankjewel! Ik hoop heel erg dat ik aan je verwachtingen kan blijven voldoen en die ‘oase’ kan blijven. :) Ik ga je comment op schrijven in een boekje, ik vind hem zo lief en leuk.

 18. Véronique

  Wauw! Proficiat.

  Ik volg je nog niet zo lang en was zeer verrast om te lezen dat je nog maar 1 jaar bezig was. Je blog lijkt/is zo professioneel dat het haast onmogelijk lijkt om dit alles in 1 jaar verwezenlijkt te hebben.

  Doe zo voort!!!!

 19. Edmée

  Heee Shifra!

  Ontzettend gefeliciteerd met dit jubileum. Ik ben via via op jouw blog terecht gekomen en ik vind het echt een ontzettend leuk en inspirerend blog. =) Ik wens je heel veel succes met de plannen die je dit jaar in petto hebt voor je eigen bedrijf en je blog.

  Groetjes, Edmée

 20. Hoera, gefeliciteerd! Kan me bijna niet voorstellen dat je pas een jaar bezig bent, ik vind dat je blog er echt heel professioneel uitzien en dat hebben de meeste mensen niet in één jaar voor elkaar. Hopelijk ga je nog lang door, want ik lees je blog met heel veel plezier (en ik kijk je vlogs misschien wel met nog meer plezier, haha) Liefs, X

 21. Wauw een jaar, en wat voor jaar! Je blog is echt ontzettend succesvol en daar mag je trots op zijn! Gefeliciteerd!

 22. Wing

  Congrats! En huh, blog jij nog maar een jaar? Ik dacht dat jij al langer blogde! Waarschijnlijk vanwege – zoals meerderen al zeiden – je kwalitatief goede blog, die er niet alleen mooi uitzien, maar ook leuke content heeft met (originele) eigen artikelen. Je laat zelf weten dat er veel tijd en plezier in de artikelen zit en dat is ook te zien;) Op naar je volgende volle ‘cup’!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.