Hoe gaat het nu met oude DIY’s?

Hoe gaat het met oude projecten?Alles wat ik maak verschijnt vrijwel altijd binnen één tot twee weken hier op de blog! Pas dacht ik er over na dat je eigenlijk nooit hoort hoe het afloopt; blijft het mooi, is het wel handig in gebruik enz. En ik kan natuurlijk wel een inschatting maken, maar niet alle projecten gebruik ik inmiddels meer bijvoorbeeld. Sommige dingen heb ik vervangen, andere dingen zou ik heel anders aanpakken als ik het nog een keer zou moeten maken. Ik laat wat DIY’s zien en geef mijn eerlijke recensie! Snapshots juli#1 (15)Dit was één van mijn eerste projecten en zelfs ook mijn eerste tafel die ik zelf maakte (exciting!). Ik ben er nog steeds ontzettend enthousiast over, omdat het zo simpel is (in een uurtje staat dit in elkaar) en het heel goedkoop is. Hans en ik waren net getrouwd (duur) en we waren net gaan samen wonen (ook duur). Een goedkope tafel was dus heel erg fijn! Ik vind dit nog steeds een aanrader als tafel als je minder te besteden hebt, en toch veel plek wilt hebben. Je kon hier zelfs met acht mensen aan zitten!

Hoe het er nu mee gaat? Vorig jaar heb ik de tafel samen met de rest van de inrichting verkocht aan de nieuwe bewoner van ons (oude) huis. Een paar maanden geleden was ik daar om wat post op te halen en zag ik dat hij nog steeds die tafel gebruikt, hoe leuk! De tafel trekt wel een beetje krom, want hout werkt; zeker als het zo dun is en het ook nog zacht hout is. Ik zou er nu nog wat extra latjes aan de onderkant tegen aantimmeren om krom trekken (nog meer) te voorkomen! Hoe gaat het met oude projecten?Chanel Parelrui. Heel eerlijk was ik een beetje bang dat de trui na een paar maanden zou gaan lubberen van het gewicht van de parels. Not at all. De trui is nog steeds hartstikke mooi; ik was hem uit in een handwasje en ik zie nog geen verschil met twee jaar geleden. Ik heb zelfs nog geen één parel moeten vervangen! Ik draag hem nog steeds met veel plezier! Snapshots juli#1 (17)Gekleurde stoelen. Het is veel werk, maar wat was ik blij met het resultaat. Ik kon maar geen stoelen vinden die ik leuk genoeg vond om er vier van te hebben. Twee stoelen had ik nog van mijn studentenkamer en daar voegde ik twee andere stoelen bij die ik vond in de kringloop. Eerst verfde ik ze mintgroen, maar de kleur maakte mijn kamer een beetje saai. Een knalkleur, geel, was de beste keuze! Ik was er nog helemaal niet op uitgekeken, maar ik verkocht ze samen met de tafel dus aan de nieuwe eigenaar van ons (oude) huis. Toen ik vertrok zag ik wel dat er op een paar punten een klein beetje verf af was gegaan, maar dat houd je altijd wel een beetje.  Dit zou ik zo weer doen! Hoe gaat het met oude projecten?Volgens mij zijn we allemaal heel benieuwd hoe het met deze planten is afgelopen. Deze hangplanten hing ik op een toilet zonder daglicht! Mijn bloemist overtuigde mij dat dit echt plantjes waren die weinig zonlicht nodig hadden en dat het goed ging komen. And she was right. Rhipsalis zijn écht hele sterke plantjes. Zo sterk dat ik ze bijna geen water hoef te geven en en ik het daardoor hélemaal vergeet. Door mijn schuld zijn er twee dood gegaan in het afgelopen jaar en die ik heb vervangen. De andere is still going strong, en de nieuwe eigenlijk ook. Voor de zekerheid zet ik ze één keer in de twee maanden een paar dagen voor het raam. Dan geef ik ze extra water en hoop ik dat ze even een energieboost krijgen. Ik weet niet of het echt nodig is, maar ik doe het maar voor de zekerheid. Ik merk dat het de plantjes wel goed doet, maar ik denk dat ze ook zonder dat wel goed zouden overleven. Het staat heel fris in het toilet en ik ben er nog steeds heel blij mee! Hoe gaat het met oude projecten?Krijtbord schilderij. Zo leuk om te maken en te hebben in huis! Dit hing bij mij naast een buffetkast in de keuken en het was ideaal voor boodschappenlijstjes (of lieve berichtjes naar Hans!;-)).  Mijn muur was net niet vlak genoeg, waardoor het schrijven niet altijd makkelijk ging. Zoals ik ook al in de post schreef, moet je echt zorgen dat de muur vlak is. Of beschilder de achterkant van het schilderij met krijtbordverf. Hoe gaat het met oude projecten?Deze stoffenslinger gaat nog jaren mee. Ik heb hem nu al een paar keer tevoorschijn gehaald voor een feestje, hij neemt niet zoveel plek is en het staat zó gezellig! Ik heb hem opgeborgen in een zak, om het stof wat in de stoffen kruipt een beetje voorkomen. Hoe gaat het met oude projecten?Nog steeds zo verliefd op deze plantenstandaard. Inmiddels heb ik de plant vervangen voor een cactus en dat staat nog zoveel gaver! Het is makkelijk schoon te houden, en ik vind het er heel veel leuker uitzien dan een plant zomaar op de grond. Hoe gaat het met oude projecten?Vilt wordt niet gezien als een stof die lang mooi blijft. Maar bij deze trui is het vilt nog steeds heel erg mooi! Het scheelt dat het vilt aan alle kanten goed vast zit, niets hangt los en de stof heeft dus geen weerstand. Geen pilletjes of pluisjes aan het vilt. Volgende kerst draag ik hem voor het derde jaar! Hoe gaat het met oude projecten?Maar, over vilt gesproken, bij dit geometrische kussen is het vilt wél iets meer gaan pillen. Op bepaalde punten zit het een beetje los (expres!) en daardoor heeft het meer weerstaand gekregen. Alle envelopjes zitten nog goed vast, enkel heeft het oranje vilt wat meer pluisjes gekregen en ziet het er niet meer als nieuw uit.  Maar dit zie je eigenlijk alleen van dichtbij. Nu zitten wij heel veel op de bank (als we vrij hebben!;-)) en in de eerste maanden heeft hij heel wat moeten doorstaan met de komst van een puppy. Dat meegerekend, heeft het vilt ook bij dit project het heel goed volgehouden. Het kussen blijft zeker een tijd hier in de woonkamer en ik zou de volgende keer zo weer vilt gebruiken. :)Hoe gaat het met oude projecten?Driehoeken muur. Ik hóud van statement walls. Dit was de beste statement wall die ik heb gemaakt en ik zou er nu nog steeds niet op uitgekeken zijn. Het was niet heel opvallend door de gele kleur, en daardoor de ideale statement muur. Ik ben inmiddels verhuisd, maar ik merk dat ik nu al iets sneller ben uitgekeken op bijvoorbeeld deze statement muur die ik een half jaar geleden maakte. Ik zou alleen maar aanraden een statement wall te maken, als je het leuk vindt om af en toe iets anders op je muur te schilderen. Een statement is niet iets wat (vaak) jaren leuk blijft om te zien. Maar ik zou niet zonder statement walls kunnen in mijn huis, ze geven heel veel pit en het staat wel stoer!

Doordat ik zoveel DIY, kan ik dingen snel zat worden. Plus, de ruimte in mijn huis is niet eindeloos en ik wil wel blijven DIY’en! Ik merk dat ik projecten die weinig geld hebben gekocht snel weer wil en vooral mág vervangen van mijzelf. Maar projecten waar veel tijd en geld in heeft gezeten, zoals deze eettafel, die zijn er voor langere tijd. En die ben ik ook weer minder snel zat, gelukkig!

Comments

 1. Wat leuk om te lezen dat je nog heel veel gebruikt van de je DIY-projecten. Zelf moet ik me er ook vaak aan herrinneren dat in huis staat dat ik dat vooral veel zelf heb gemaakt. Dan geef ik me een schouderklopje. Het ruimte gebrek is voor mij ook helemaal herkenbaar. Soms heb ik onwijs leuke ideeen, maar dan is er helemaal geen plek voor. Het liefst zou ik meerdere kamers willen met ieder zijn eigen stijl en inrichting. Dan kan ik daar volledig op los gaan.

  • Shifra

   Ik kan mij helemaal vinden in wat je zegt! Maar, ik moet ook eerlijk zeggen, dat het romantisch en ideaal klinkt om in alle kamers los te gaan, maar het is ook een beetje overwhelming. Ik zit nu in een huis waar aan het huis veel geklust moet worden en als je dan óók nog alle spullen zelf wilt maken, dan duurt het heel lang voordat de inrichting nu eens af is..

 2. Die tafel vind ik echt geweldig! Gaaf! Die plantenhouder vind ik ook super leuk. Vind het zo knap hoe je dit allemaal verzint. Ik doe het je niet na, haha!

 3. Wat leuk om nog eens terug te kijken. Die plantenstandaard is te gek inderdaad. Zo’n tafel trekt inderdaad krom met van die dunne, brede planken. Belangrijk is ook om het rondom te schilderen, dus niet alleen de bovenkant.

  • Shifra

   Ja, leuk hè? :) Ik ben ook heel blij dat de paar zelfgemaakte spullen die ik niet meer gebruikt, een goed ander huisje (of in dit geval, het zelfde huisje! Haha.) hebben gekregen.

 4. Wat leuk dat je zoveel DIY’s nog met plezier gebruikt! Ik stond er onlangs even bij stil dat eigenlijk ik in ons appartement ook overal zelfgemaakte dingen vind, je beseft dat na een tijdje gewoon niet meer! Ik snap overigens je punt over goedkope dingen vernieuwen (en snel zat worden) wel, dat heb ik ook. Als je eenmaal dol bent op DIY’en kan je er ook moeilijk mee stoppen :D! X

 5. Leuk om een paar projecten weer langs te zien komen! Zo wist ik helemaal niet dat de plantenstandaard zelf gemaakt was! :0 Super leuk!

 6. Erg leuk om al deze DIY’s terug te zien! Vooral de tafels, zowel de oude als de nieuwe, vind ik nog steeds heel gaaf. We hebben al een mooi onderstel, maar willen er graag een groter blad op. Ik denk dat we het gaan maken volgens jullie beschrijving.

  • Shifra

   Wat LEUK!! Ik ben heel benieuwd wat voor onderstel jullie dan hebben en hoe dat staat!

 7. Haha wat een leuk artikel! Dit is echt zoiets wat ik me altijd afvraag haha, maar gelukkig bewijzen ze zelf het succes van je DIYs!

 8. Yvon

  Ik heb die trui met parels ook gemaakt, en iedereen vraagt waar ik die gekocht heb.
  Ben met jou idee nog steeds zeer blij………..;-)

 9. Super leuke DIY’s en hoe geweldig dat ze nog steeds in gebruik zijn. Zelf vind ik die plantenhanger voor op de wc wel erg leuk!

 10. Ilse

  Er zitten echt hele leuke diy’s tussen maar die kersttrui blijft toch echt favoriet!

 11. Zo leuk dat je zo creatief bent! Ik ben verliefd op die houten tafel met knalgele stoelen (die je niet meer hebt haha) Wij willen zelf ook een houten eettafel gaan fabriceren.
  Misschien gebruik ik jouw DIY wel!

 12. Ik lees je blog nog niet zo lang, dus de DIY met de stoelen had ik nog nooit gezien. Die ga ik echt onthouden voor als ik ooit eens alleen ga wonen met een krap budget. Echt erg leuk dat de stoelen allemaal verschillen in model, hihi! Wat een sterke plantjes zeg die hangplanten, mijn cactussen overleven het steeds net op het nippertje, dus misschien kan ik beter een van die plantjes aanschaffen en mijn ouders overtuigen om nog een gat in mijn muur te boren. Erg leuk artikel, want ik verwacht van sommige DIY bloggers dat ze onmogelijk alles écht blijven gebruiken. (Omdat het soms zoveel wordt.)

 13. Leuk dat je terugkijkt naar al je leuke diy projecten. :) En zo te horen zijn ze tot nu toe allemaal goed bevallen.

 14. Dit is wel heel tof om te zien! Ik wist trouwens niet dat ik je al zólang volg haha, ik herken echt alle DIY’s nog! :) Fijn dat je de meeste ook nog gebruikt of dat ze door anderen nog worden gebruikt!

 15. Wat gaaf om zo een samenvatting en ‘de afloop’ te doen. Love de gele stoelen, vooral omdat ze allemaal anders zijn. tof!

 16. Plantenstandaard en stoffenslinger zijn mijn fav. ze staan ook nog steeds op mijn to do lijstje..

 17. Wat heb je al vele mooie DIY’s achter de rug! :) knap dat je zomaar een tafel kan maken hoor! Kan je geen interieurlijn uitbrengen? ;) Ik zou vaste klant zijn ;)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.