Ik kan bijna niet geloven hoe snel het alweer Kerst is! Deze laatste paar dagen vliegen altijd voorbij en eigelijk ben je alleen maar bezig met alle voorbereidingen. Misschien heb je je hele menu al klaar of heb je juist nog een paar gaten (me!). Daarom vandaag een post vol Kerstrecepten (zoals deze hasselback potatoes) die je hopelijk nog wat inspiratie of hulp kunnen bieden! 1. Heel lekker deze wortelsalade met gember en feta, maar vooral: het staat zo lekker vrolijk en kleurrijk.2. Perfect als aanvulling bij het diner, deze buttermilk biscuits. En daarna als leftovers voor een ontbijt of brunch. 3. Deze Latte macchiato karamel chocolade rotsen zijn zo zó lekker. Ik ben helemaal niet zo’n van chocolade rotsen, maar deze… 4. Met deze ffrappuccinno karamel wafel weet je wel raad toch? ;-)
5. Als je een keer iets anders wilt serveren als aardappeltjes of frietjes, deze zoete aardappel biscuits! Net koekjes, maar dan hartig!
6. Voor een makkelijk, kneuterig ouderwets toetje: deze gebakken appeltjes met vanille vla
7. Knoflook knoopbroodjes als voorgerecht of bij de brunch! 8.Oh, deze witte chocolade panna cotta met speculaas en witte wijn gestoofde peren geeft het idee dat je in een restaurant je toetje eet.
9. Ricotta aubergine taart is perfect voor het Kerstborrelen of als bijgerecht bij de lunch of diner.10. Net als deze pretzel borrel broodjes eigenlijk..
11. Deze Crème brûlée cheesecakebars zijn hartig, zoet, zacht, een beetje taaiig en perfect voor overdag… (aah, jullie zijn zo lekker! Stop looking at me. ). 12. Dit brood moet je de avond van tevoren maken, want het is best wel wat werk. Maar je proeft dat er zoveel liefde en werk in dit kaneel suikerbrood zit. En als je het proeft, is hij het helemaal waard. Je kunt hem helemaal laagje voor laag je uit elkaar trekken, zo zacht. 13. Hadden we al iets voor tijdens All you need is Love? ;-) Chocolade gedipte pretzels14. Mijn favoriete brunch-recept. Easy en heel speciaal! Geroosterde cherrytomaten en ricotta toast (en alles waar rood in zit is nu Kerstig toch?)
15. Deze Cheese puffs zijn mijn favoriete borrelsnack! Soesjes van kaas. Genius.
16. We hadden nog geen voorgerecht in de lijst! Deze Souffle met gerookte zalm kun je lekker van tevoren maken. 17. Lekker borrelen met een goede kaasplank. Zie hier tips om een kaasplank samen te stellen!18. Niets lekker dan homemade mayonaise om je frietjes in te dippen! 19. Geen kerstdiner bij mij thuis zonder spoom.
20. En dan als laatste mijn all time favorite voorgerecht: deze mini lasagne van gorgonzola en walnoot. Mmmm.
Merry everything and a happy always! Geniet van deze mooie dagen en laat ze gevuld zijn met veel liefde, mooie mensen en vooral goed eten. :)
Ik vier eerste Kerstdag samen met Hans (waarschijnlijk iets al kerstfilms kijken in pyjama. En het is Hans zijn beurt om het kerstdiner te maken! Iets wat ik dit jaar heb bedacht uit noodzaak, maar wat ik zoooooo leuk vind dat ik het er nog jaren in wil houden. Dus ik zal het eerste Kerstdag heel vaak zeggen hoe leuk en hoe lekker en hoe geweldig het allemaal is. ;-) ) En tweede Kerstdag gaan we naar familie toe!
Hoe vieren jullie Kerst? Heel veel liefs, Shifra
10 Comments
Suzanne
Hele leuke recepten!
Dionne
Wat zien jouw recepten erg toch altijd fantastisch uit!
Heleen
Wow, wat ziet het er allemaal super mooi uit! Met 5 kleintjes die rondlopen bij opa en oma houden wij het altijd super simpel, maar tijd om te bakken is natuurlijk wel. Die vanillevla met appeltjes was eerder al een succes en ik ♥ pindarotjes, dus die gaan ook nog wel gemaakt worden deze kerstvakantie. Thanks voor de inspiratie! Hoe gaat t met je? Voel je je al wat beter nu je weer wat meer aan de slag wilde gaan?
evelien
Jummmm de knoflook broodjes zien er echt heel erg lekker uit! Ik ga ze eventjes thuis tippen misschien kan ik ze gaan maken. :)
Liefs,
Evelien
Inge
Het ziet er allemaal heel smakelijk uit (en nu heb ik honger, hihi!)
Tessa
Dat ziet er allemaal zó lekker uit! En hele mooie foto’s! Mooi om te zien dat je langzaam aan weer opknapt en het bloggen weer op kan pakken!
Anne
Leuk, zo’n overzicht! Die Hasselback aardappslen heb ik de laatste tijd helemaal ontdekt. Maar met Rozemarijn heb ik ze nog niet gemaakt, dus dat ga ik onthouden!
Ayla
Ohhh, en ik had al zo’n honger!! Geen idee waarom, maar we zijn een week voor kerst op dieet gegaan. Handig he? Die knoflook knoopbroodjes doen mij watertanden! Ik ben al zo verslaafd aan brood, en dan een lekkere variant op een broodje kruidenboter, somebody stop me!
Ilse
Ooooh, sommige dingen en ik had net al zo’n honger!
Y
Het zijn weer fantastische foto’s van heerlijke recepten, en ik ga zeer zeker enkele voor de kerst nog maken.
Ik wens jullie Zeer Fijne Kerstdagen toe. .
…
……
…….
………
..
..